Вече започна обратното броене до един от най-светлите празници – Коледа.

...
Вече започна обратното броене до един от най-светлите празници – Коледа.
Коментари Харесай

Кралски правила за приказна Коледа

Вече започна противоположното преброяване до един от най-светлите празници – Коледа. Обикновено това е време, когато си задаваме доста въпроси – по какъв начин да честваме, какво да приготвим за празничната вечеря, по какъв начин да бъдем сигурни, че няма да е скучно.

Ето 10 обичаи, които съблюдава английското кралско семейство по Коледа. Тези традиции в огромна степен подсигуряват, че празникът ще протече по най-хубавия вероятен метод, означават Adme.ru и Дарик.

Не чакайте последния миг за празничната подготовка

Ако не сте почнали да се подготвяте дейно за Коледа, то е извънредно време да го извършите. Кралица Елизабет например подготвя някои коледни елементи още от лятото.

Едно от рутинните й празнични отговорности е подготовката на близо 750 приветствени писма до близки и другари. За да избегне проблем в последния миг, кралицата стартира да се занимава с това още по време на годишната си лятна почивка.

Изпращайте пощенски картички

Пощенските картички са много стара, само че доста приятна и топла традиция, която в последните години доста подценяваме. Изпращайте картички и персонално ги подписвайте.

Кралица Елизабет прецизно се придържа към тази традиция към този момент 70 години. Започва да изпраща картички още като принцеса, само че и до през днешния ден счита, че това е специфичен жест, който не би трябвало да бъде забравян.

Зарадвайте освен околните

В навечерието на Коледа кралицата изпраща дребни, само че прелестни подаръци на хора, които работят за нея. Тази традиция е стартирана още от нейния татко. Тя приготвя изненади за над 1500 свои чиновници – предходната година подаръкът беше коледен пудинг и чаша. Понякога кралицата в действителност изненадва със своите жестове – правила е дарове даже и на животните в зоопарка в Лондон.

Празнувайте отвън града

От 1988 година английското кралско семейство чества Коледа и други празници в имението Сандрингам. От всички резиденции на кралицата, това имение е най-малкото и от време на време се постанова гостите да нощуват в стаи, отредени за личния състав. Въпреки това празнуването на друго място, друго от това, където живеем, носи специално очарование и в допълнение очакване.

Поканете единствено членове на фамилията

Ако сте измъчвани от въпроси какво да приготвите за вечеря, по какъв начин да подредите масата и по какъв начин да обърнете внимание на многочислените посетители, то пробвайте да празнувате Коледа единствено със фамилията си. Така кралица Елизабет празнува единствено с най-близките си родственици.

Придържайте се към обичайно меню

За да избегнете въпросът „ Какво да бъде тази година многостепенното меню, с което да развеселявам гостите си “, най-добре направете обичайно меню, към което да се придържате всяка година. На коледната софра на кралското семейство нормално всяка Коледа участват салата със скариди или омар, печена пуйка, зеленчуци. След вечерята се сервират чай и пудинг.

Заедно украсявайте 

Основната коледна декорация на замъците, които са владеене на кралицата, е поверена на експерти, но довършителните линии се прибавят от най-младите членове на фамилията. На 24 декември, откакто всички посетители са изпили чая си, внуците и правнуците на Елизабет Втора довършват украсата на елхата. След това разопаковат подаръците.

Разменяйте си смешни дарове

Британското кралско семейство си разменя евтини, само че занимателни дарове, които да донесат позитивни страсти и доста усмивки.

Забавления 

Всяка година на Бъдни вечер служащите и гостите на резиденцията в Сандрингам играят футбол с жителите на близките села. Ролята на капитаните на тима обичайно се приема от принцовете Хари и Уилям. Алтернативата по нашенски е правене на снежни индивиди, ледена пързалка и други

Всяко предписание си има изключения

Традициите са хубаво нещо, само че не би трябвало да става драма, в случай че не бъдат прецизно спазени. Всяко предписание си има изключения. Самата английска кралица постоянно се отклонява от строгите правила, с цел да се усещат удобно членовете на фамилията. Например тази година ще бъде направено изключение от разпоредбите – годеницата на принц Хари е поканена да чества Коледа с кралското семейство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР